Viber, Telegram
+38 066 7342127
Call me
+372 55916393

Як задати зображення мініатюри за замовчуванням для нових записів WordPress

Січ 25, 2024 Блог
Як задати зображення мініатюри за замовчуванням для нових записів WordPress

Крок 1. Встановлюємо значення Thumbnail ID

Перше, що вам потрібно зробити – це задати значення ID для завантажуваної картинки, яка буде кріпитися до всіх нових постів на сайті. Зробити це можна, перейшовши в медіа-бібліотеку сайту (Media Library), вибравши там вашу тему оформлення та потрібну вам картинку, а потім скопіювавши значення ID для цієї картинки.

На скріншоті ви бачите, що значення ID береться з адресного рядка.
Може бути у вигляді wp-admin/upload.php?item=956, wp-admin/post.php?post=956 або wp-admin/post.php?attachment_id=956 

Як задати зображення мініатюри за замовчуванням для нових записів WordPress

Крок 2. Задаємо функцію

Щоб встановити значення за промовчанням для нових постів, ви можете додати наступний сніпет в файл functions.php в папці з вашою обраною темою:

add_action( 'save_post', 'wptuts_save_thumbnail' );

function wptuts_save_thumbnail( $post_id ) {

	// Get Thumbnail
	$post_thumbnail = get_post_meta( $post_id, $key = '_thumbnail_id', $single = true );

	// Verify that post is not a revision
	if ( !wp_is_post_revision( $post_id ) ) {
		// Check if Thumbnail exists
		if ( empty( $post_thumbnail ) ) {
			// Add thumbnail to post
			update_post_meta( $post_id, $meta_key = '_thumbnail_id', $meta_value = '956' );
		}
	}

}

Ми використовуємо save_post для запуску функції у новому доданому пості на вашому сайті. Як тільки ми пов’язали дію з додаванням нового посту, ми використовуємо параметр get_post_meta для того, щоб встановити значення для бази даних, вказавши ID картинки і ID посту.

Наступним кроком є використання функції wp_is_post_revision для перевірки того, чи є збережений пост новою версією існуючого посту, чи це новий пост, якого раніше не було. Якщо пост є версією оновленої існуючої публікації, тоді ми робимо виняток для виконання частини нової функції, що залишилася.

За допомогою параметра If ми також перевіряємо, чи є мета-інформація про існування картинки для нового посту. Якщо таких даних немає, то ми застосовуємо функцію add_post_meta для додавання значення ID картинки за замовчуванням в останній доданий на сайті пост.

От і все! При збереженні статті в чернетках на сайті зберігатиметься значення зображення за замовчуванням для нового посту, і ми зможемо використовувати цю картинку за замовчуванням у плагінах та віджетах, де потрібна наявність ілюстрації для попереднього перегляду. Якщо ви розробляєте тему для сайту, ви також можете використовувати вказаний метод і замінити $meta_value картинкою з вашої папки з темою, що розробляється.